ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avertizare hidrologică // În Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei

17:58 | 25.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. În Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis avertizarea - Ape mici, valabilă pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Potrivit SHS, avertizarea este valabilă în perioada 25 iunie – 2 iulie curent. În acest context, autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Astfel, pe porțiunile cu Cod Galben, scurgerea apei constituie 50% și mai puțin din valorile medii lunare multianuale, pe cele cu Cod Portocaliu - scurgerea apei constituie 30% şi mai puțin din valorile medii lunare multianuale, iar cu Cod Roșu - scurgerea apei constituie 15% şi mai puțin din valorile medii lunare multianuale.

img24004745

img24004745

img24004745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!