ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Reacean, înaintea primei conferințe interguvernamentale: „Vom determina împreună cu UE cum vom construi o viață pașnică și prosperă în R. Moldova, la noi acasă”

18:42 | 25.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Autoritățile de la Chișinău s-au angajat în edificarea unei societăți prospere în Republica Moldova. În același timp, Republica Moldova trebuie să fie un stat care contribuie la dezvoltarea comunității europene. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean cu puțin timp înaintea începerii la Luxemburg a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Prim-ministrul a spus că Republica Moldova împreună cu Uniunea Europeană va determina în ce mod va construi o viață pașnică și prosperă. 

„Moldovenii, împreună cu sute de mii de europeni, sunt angajați să construiască o societate echitabilă, democratică, care oferă oportunități de dezvoltare pentru toți oamenii. Suntem antrenați într-un proces foarte important de construire a prosperității în R. Moldova, dar și să ne asigurăm că R. Moldova este un membru mândru și contribuitor al UE” a declarat Dorin Recean.

Delegația Republicii Moldova, condusă de Dorin Recean, va prezenta poziția țării în procesul negocierilor de aderare la UE.  

Conferința interguvernamentală Republica Moldova - Uniunea Europeană ar urma să înceapă la ora 19.00.

img24004749

img24004749

img24004749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!