ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu, după lansarea negocierilor de aderare la UE: „Am încredere că vom continua la fel de hotărâți pentru ca Moldova să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată”

20:24 | 25.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat imediat după lansarea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană că fiecare pas pe care-l facem împreună apropie ziua în care Moldova va deveni membru cu drepturi depline al comunității europene. Șeful statului a adus mulțumiri tuturor celor care au muncit și au făcut posibil evenimentul de astăzi și a l-a felicitat pe omologul său ucrainean, informează MOLDPRES.

„Fiecare pas pe care-l facem împreună ne apropie de ziua aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Azi a avut loc prima Conferință interguvernamentală Bruxelles-Chișinău care fixează începerea negocierilor pe mai multe domenii. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest moment într-un termen destul de scurt și am încredere că vom continua la fel de hotărâți pentru ca Moldova să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova l-a felicitat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu prilejul începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. „Împreună, suntem uniți pentru un viitor pașnic și prosper”, a apreciat președintele.

Astăzi la Luxemburg au început oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina. Evenimentul a fost salutat de liderii europeni care l-au calificat drept unul de importanță istorică. 

img24004753

img24004753

img24004753

img24004753

img24004753

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!