ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosarul mașinilor de lux furate va ajunge pe masa magistraților

09:23 | 26.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Polițiștii de frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, au anunțat finalizarea investigațiilor în dosarul mașinilor introduse în Moldova prin contrabandă, pentru punerea în vânzare a pieselor, în valoare de circa 2 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cele șapte mașini de model Porsche, Mercedes, BMW, Audi au fost introduse ilegal din statele Uniunii Europene, dar și din Marea Britanie. Dintre acestea, patru mașini sunt furate din Marea Britanie, iar trei au fost introduse în Moldova fără ca să figureze în registrul traversărilor frontierei.

În același dosar, la începutul lunii mai 2024 au avut loc percheziții în cinci localități, de unde au fost ridicate atât mașini funcționale, cât și piese spre vânzare în valoare de circa 6 milioane de lei.

În dosar sunt patru învinuiți, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, inclusiv organizatorul grupului infracțional. În privința unuia din cei patru, PCCOCS a trimis anterior spre examinare Judecătoriei Chișinău, un dosar penal pentru contrabandă cu mașini.

img24004761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!