ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 12 mii de moldoveni sunt la evidența medicilor ca fiind consumatori de droguri

13:03 | 26.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. În Republica Moldova, anul trecut, numărul cazurilor noi de consumatori de droguri luaţi la evidență a constituit – 300 de persoane, iar numărul cumulativ al consumatorilor de droguri înregistrați oficial a fost de 11870. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării Zilei internaționale de luptă împotriva consumului și a traficului ilicit de droguri, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, tema campaniei din acest an este „Evidențele sunt clare: investiți în prevenție”, având drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța abordării persoanelor care consumă droguri cu respect și empatie, oferind pentru toți servicii bazate pe dovezi, alternative la pedeapsă, acordând prioritate acțiunilor de prevenire.

Campania își propune să combată stigmatizarea și discriminarea împotriva persoanelor care consumă droguri și a normelor inegale de gen prin promovarea atitudinii respectuoase și fără prejudecăți.

Raportul Global al Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate care vizează drogurile, emis în 2023, arată că una din 17 persoane cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani din întreaga lume a consumat un drog în ultimele 12 luni. Numărul estimat de utilizatori a crescut de la 240 milioane în 2011 la 296 milioane în 2021, constituit 5,8% din populația globală.

img24004768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!