ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultimii doi ani, peste 8300 de antreprenori au beneficiat de sprijin prin programe finanțate de Guvern și UE

14:22 | 26.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. În ultimii doi ani, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, prin programele gestionate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), a sprijinit peste 8.300 de antreprenori prin inițiative finanțate de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a afirmat că în doar doi ani, antreprenorii au investit 4,8 miliarde de lei prin programele ODA și au generat peste 16,7 mii de locuri de muncă.

Antreprenorii sunt pilonii economiei noastre și principalii beneficiari ai reformelor pe care le promovăm. Pe 27 iunie vom sărbători ziua lor profesională - o ocazie de a sublinia încă o dată importanța majoră pe care o au în societatea noastră.

Ei creează locuri de muncă și stimulează economia. În doar doi ani, antreprenorii au investit 4,8 miliarde de lei prin programele ODA și au generat peste 16.7 mii de locuri de muncă. Asta demonstrează că oamenii de afaceri au nevoie de sprijin pentru a crește, iar noi exact asta le oferim.

Un stat cu adevărat european își susține antreprenorii, fără să le pună obstacole. Asta facem. Și vom continua să-i sprijinim prin acces la finanțare, reducerea birocrației, digitalizare și deschiderea de noi piețe.
Suntem un Guvern pro-business, un Guvern care construiește. Ne pasă de antreprenorii noștri și vrem să le asigurăm succesul”, a menționat Dumitru Alaiba.

Pe 27 iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua Profesională a Antreprenorului. Cu această ocazie, joi, la Digital Park, va fi organizat un eveniment care are drept scop promovarea spiritului antreprenorial în Republica Moldova și își propune să sublinieze importanța antreprenorilor în economia națională, să încurajeze inițiativele antreprenoriale și să ofere oportunități pentru dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii.

img24004774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!