ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

46 de tineri vor beneficia de stagii plătite în serviciul public. „Aceștia au posibilitatea să contribuie la construirea Europei acasă”

17:34 | 26.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Din 1 iulie, 46 de tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui, Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități publice. Persoanele au fost selectate la cea de-a doua ediție a Programului de stagii plătite în serviciului public. Stagiarii vor primi o bursă lunară neimpozabilă de 3000 de lei, transmite MOLDPRES.

„Le spunem bun venit în echipa tinerilor ambițioși, alături de care vom construi Moldova europeană. Tinerii vor avea posibilitatea de a beneficia de suportul și expertiza funcționarilor cu experiență și prin astfel de exerciții să deprindă abilități de activitate în serviciului public”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

După desfășurarea stagiului cu o durată de 480 de ore și obținerea calificativului „foarte bine”, tinerii vor putea fi angajați fără concurs sau plasați în corpul de rezervă al stagiarilor, pe o perioadă de 12 luni de la eliberarea certificatului de stagiu.

La evenimentul de deschidere a celei de-a doua ediții a Programului de stagii plătite în serviciului public, secretara de stat a Guvernului, Ana Calinici, a apreciat interesul stagiarilor selectați și a menționat că tinerii sunt bineveniți în administrația publică, pentru că aceștia au competențele și abilitățile necesare, dar și aduc un suflu nou în sistem. Oficiala a mai subliniat că tinerii au posibilitatea să contribuie la construirea Europei acasă, să vadă din interior cum au loc negocierile cu Uniunea Europeană și să urmărească întregul proces de aderare la blocul comunitar.

La cea de-a doua ediție a Programului de stagii plătite în serviciul public au fost depuse în total 165 de dosare.

img24004784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!