ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi 160 milioane de dolari de la FMI pentru reziliență și durabilitate

11:26 | 27.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/.Fondul Monetar Internațional va acorda țării noastre asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Un proiect de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI a fost adoptat de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, Moldova va primi suma de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

Împrumutul va fi acordat țării noastre pentru o perioadă de 20 de ani. Pentru a primi banii Moldova urmează să implementeze 12 măsuri de reformă în scopul diminuării efectelor produse de schimbările climatice.

 

img24004802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!