ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc în misiunile și operațiile internaționale de menținere a păcii

12:45 | 27.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/.România va acorda sprijin Republicii Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii. Legislativul a ratificat un amendament la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, comunică MOLDPRES.

Asistența prevede inclusiv sprijin logistic, de transport, servicii de telefonie și internet, financiar, medical și evacuare în situații de urgență.

„Republica Moldova participă și intentionează și în continuare să participe cu personal sau contingente militare la misiunile și operațiile internaționale sub egida ONU, UE, NATO (sub mandat ONU) și OSCE. Aceasta constituie un important aspect în dezvoltarea relațiilor politice bilaterale și un factor ce contribuie indirect la creșterea nivelului de asigurare a securității statului nostru pe continentul european”, se arată în nota explicativă a Mnisterului Apărării.

Cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar are drept scop facilitarea acordării reciproce a asitenței logistice și a serviciilor aferente participării în comun la operații și misiuni de menținere a păcii.

Documentul a fost semnat la București pe 24 mai 2024 și a fost incheiat în urma consultărilor desfășurate între părți.

 

 

img24004804

img24004804

img24004804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!