ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO „Scutul Păcii 2024” // Militarii au desfășurat ultimele exerciții practice

18:27 | 27.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/.Militarii participanţi la exerciţiul multinațional „Scutul Păcii 2024” au desfăşurat, astăzi, acţiuni practice în cadrul Zilei Vizitatorilor Distinşi. La eveniment au participat comandantul Armatei Naţionale, Eduard Ohladciuc, șeful Statului Major al Apărării al Armatei României,  Gheorghiță Vlad, comandantul Inspectoratului General de Carabinieri, Dumitru Scurtu, atașați militari, precum și evaluatorii internaționali, comunică MOLDPRES.

Comandantul Armatei Naționale a felicitat militarii pentru nivelul de pregătire. „Acțiunile din cadrul exercițiului au primit o înaltă apreciere pentru modul de conlucrare cu partenerii și experții internaționali, pentru nivelul de pregătire a pacificatorilor moldoveni, dar și pentru parcursul de evaluare a militarilor în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Prestația de astăzi nu constituie doar un exerciţiu de instruire a efectivului Armatei Naţionale, ci şi un test de verificare a nivelului de pregătire a subunităţilor noastre în conformitate cu standardele internaționale”, a spus Ohladciuc.

Conform scenariului, militarii au executat trageri de luptă din armamentul din dotare şi au desfăşurat exerciţii de antrenament în teren.

„Scutul Păcii 2024” se încheie pe 28 iunie curent şi are ca obiectiv evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC).

img24004818

img24004818

img24004818

img24004818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!