ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Plenul CSM nu a reușit să aleagă astăzi un președinte. Cei doi candidați s-au retras din concurs

10:36 | 28.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a reușit să aleagă în ședința de astăzi președintele CSM. Cei doi candidați la funcția de președinte al CSM, Ion Guzun și Vasile Șchiopu, s-au retars din concurs, transmite MOLDPRES. 

Ion Guzun și Vasile Schiopu au declarat că oferă această oportunitate pentru alți membri ai CSM, fără să explice de ce s-au retras din concurs.

Plenul CSM a decis examinarea subiectului pentru luni, 1 iulie. 

Tot astăzi, Vasile Gribincea, numit în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, a depus jurământul.

CSM va examina astăzi și cererile celor 11 judecători care solicită în mod repetat numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Alți șase candidați solicită repetat numirea în funcția de judecător.

Pe agenda ședinței mai figurează examinarea rezultatelor evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la CSJ, Anatolie Țurcan. 

img24004831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!