ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arest preventiv pentru vameșul prins cu mita și complicele său. Instanța s-a pronunțat și în privința bărbatului suspectat de trafic de influență

18:45 | 28.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. La solictarea procurorilor, Judecătoria Bălți a dispus astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a vameșului prins cu mita la Sculeni, dar și a complicelui acestuia. Treizeci de zile de arest a primit și locuitorul capitalei suspectat de trafic de influență, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, funcționarul vamal, dar și complicele său, sunt vizați într-un caz de mită în valoare de peste 10 000 de euro, pretinsă de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal menționat. 

Tot astăzi, judecătorii de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor cu privire la arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, reținut de ofițerii CNA în dosarul mitei de peste 1 000 000 de lei.

Persoana este învinuită de trafic de influență și este cercetată pentru pretinderea a 35 de mii de euro într-un caz și 25 000 de euro într-un alt caz contra promisiunii de a soluționa un dosar de evaziune fiscală și a facilita obținerea unor acte permisive pentru un teren din capitală.
 
Încheierile magistraților pot fi contestate în termenul prevăzut de lege.

img24004855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!