ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 35 de mii de persoane au solicitat ajutor pe timp de caniculă

16:32 | 22.07.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Mai mult de 35 mii de persoane au apelat în această vară, pe timp de caniculă, la ajutorul punctelor de reabilitare destinate cetăţenilor pentru a se proteja de temperaturile înalte în orele de vîrf. Din momentul în care a fost anunţat cod portocaliu în nouă localităţi din Republica Moldova au fost amplasate 16 corturi pentru protecţia anti-caniculă, a informat în şedinţa de astăzi a Guvernului Oleg Balan, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne, informează MOLDPRES.

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a solicitat informaţii cu privire la măsurile luate de instituţii pentru a face faţă „unui disconfort termic accentuat”. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru următoarele zile cod portocaliu şi temperaturi de 36-38 grade.

Ministrul de Interne a informat că punctele de reabilitare, deschise în Chişinău, Bălţi, Comrat, Cahul, Căuşeni, Călăraşi, Rezina, Nisporeni şi Şoldăneşti, vor funcţiona pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate în intervalul orelor 12.00 – 18.00. Orice cetăţean care are nevoie de ajutor va fi asigurat cu apă şi asistenţa necesară în caz de solicitare.

„Toate staţiile zonale medicale de urgenţă sînt pregătite pentru a prelua cei mai gravi pacienţi care vin din partea paramedicilor. Toate instituţiile medico-sanitare publice sînt pregătite pentru a face faţă situaţiei”, a menţionat Octavian Grama, viceministru al Sănătăţii.

Premierul interimar a solicitat mijloacelor mass-media să informeze periodic despre recomandările Ministerului Sănătăţii şi în mod deosebit să fie amplu mediatizate recomandările pentru prevenirea apariţiei de îmbolnăviri în rîndul copiilor din grădiniţe şi tabere de vară. Natalia Gherman a cerut instituţiilor de urgenţă şi protecţie civilă să monitorizeze permanent situaţia în această perioadă de caniculă.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img15004920

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!