ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a organizat o reuniune cu reprezentanţii societăţii civile, dedicată agendei de integrare europeană a R. Moldova

13:06 | 17.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. La Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a avut loc astăzi o reuniune cu reprezentanţii societăţii civile, dedicată agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Reuniunea, condusă de către viceministrul Daniela Morari a inclus discuţii privind Raportul de progres privind Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană în perioada anilor 2014–2016, mecanismul de coordonare şi noile elemente ale Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere pentru perioada anilor 2017–2019.

De asemenea, discuţiile s-au axat şi pe priorităţile agendei europene a Republicii Moldova pentru anul 2017, inclusiv, viitorul Summit al Parteneriatului Estic, pregătirile către reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, consolidarea eforturilor de informare şi comunicare pe dimensiunea integrării europene cu societatea civilă.

Reprezentanţii societăţii civile au mulţumit pentru organizarea reuniunii respective, exprimîndu-şi speranţa că această platformă de comunicare ar putea căpăta un caracter permanent. Societatea civilă manifestă un interes sporit faţă de prevederile Acordului de Asociere, precum şi modul în care autorităţile naţionale implementează angajamentele asumate.

La rîndul său, Daniela Morari a încurajat implicarea activă a societăţii civile în procesele ce contribuie la realizarea agendei europene a ţării, accentuînd importanţa elaborării unor studii şi evaluări de impact alternative, urmare a implementării Acordului de Asociere.