ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia va susține Republica Moldova în crearea unui laborator de verificare a dispozitivelor medicale

17:16 | 06.03.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Institutul de Standardizare din Turcia (IST) va susține autoritățile Republicii Moldova în crearea unui laborator de verificare a dispozitivelor medicale. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi la Chișinău de președintele IST, Sebahittin Korkmaz, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al ME a precizat că potrivit președintelui IST, crearea unui asemenea laborator va facilita atît acordarea unor servicii medicale de calitate cetățenilor, cît și va asigura instituțiile medicale cu utilaje moderne. În context, Sebahittin Korkmaz, a menționat că instituția pe care o reprezintă este gata să susțină realizarea proiectului dat pe toate dimensiunile, inclusiv prin investiții directe. 

La rîndul său, vicepremierul Octavian Calmîc a salutat interesul Institutului de Standardizare din Turcia privind stabilirea unor relații de colaborare cu instituțiile de profil din Republica Moldova, inclusiv prin realizarea proiectelor investiționale. ”Întrevederea de astăzi este o continuare a dialogului nostru din decembrie 2016, la Istanbul, unde am stabilit primele contacte directe și am trasat liniile directorii de colaborare. Mă bucur că acum vorbim deja despre posibilitatea realizării unor proiecte concrete în domeniul standardizării, aflat într-un amplu proces de reformare și modernizare”, a precizat ministrul Economiei. 

Președintele IST se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 5–8 martie curent în cadrul căreia va avea întrevederi bilaterale cu conducerea Centrului Național de Acreditare MOLDAC, Institutului Național de Metrologie, Institutului de Standardizare din Moldova, altor instituții de stat, în cadrul cărora vor fi discutate aspectele cooperării bilaterale, elaborarea și realizarea diferitor programe și proiecte în domeniu. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)