ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va solicita FISC-ului să verifice proveniența donațiilor virate pe conturile partidelor

18:21 | 06.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) va solicita Serviciului Fiscal de Stat să verifice proveniența donațiilor, ce depăşesc suma de 75 mii de lei, virate pe conturile a cinci partide politice, potrivit unei decizii aprobate astăzi în cadrul ședinței Comisiei, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al CEC a precizat că este vorba de Partidul Liberal, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Partidul Nostru”, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Totodată, Comisia va solicita Ministerului Afacerilor Interne să examineze dacă activitatea Partidului Politic „Șor” este sau nu finanțată indirect de organizații necomerciale, de binefacere, persoane anonime sau în numele unor terți și dacă formațiunea utilizează fonduri nedeclarate. Ulterior, CEC va remite hotărîrea Ministerului Justiției și Curții de Conturi.

La fel, în cadrul ședinței de astăzi, Comisia a atenționat mai multe partide politice asupra necesității respectării termenelor legale de raportare privind gestiunea financiară pentru anul 2016, iar în privința altor formațiuni politice a fost inițiată deja procedura contravențională privind neprezentarea rapoartelor financiare.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17004277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!