ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a votat lista instituţiilor medicale care nu pot fi supuse privatizării

15:51 | 09.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi lista instituţiilor medicale care nu pot fi supuse privatizării. Prevederile se conțin în proiectul de lege pentru completarea Anexei la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, notează MOLDPRES.

Astfel, peste 20 de instituţii medicale din capitală printre care ”Institutul de Ftiziopulmonologie Chiril Draganiuc”, ”Institutul de Neurologie și Neurochirurgie”, ”Institutul de Cardiologie”, ”Spitalul Clinic Republican”, ”Institutul Mamei și Copilului”, ”Institutul Oncologic”, ”Dispensarul Republican de Narcologie”, ”Centru Republican de Diagnosticare Medicală” nu vor putea fi supuse privatizării și nu pot constitui obiect al gajului sau al unei alte garanţii reale.

În nota informativă anexată la proiect se menționează că ”instituţiile medico-sanitare publice reprezintă pilonii sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar supunerea privatizării acestora ar pune în pericol sistemul de ocrotire a sănătății în întregime”.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17004402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!