ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la carburanți continuă să scadă

14:17 | 27.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Tendința de scădere a prețului la pompă la benzină și motorină se menține deja de aproape două luni. După ieftinirea cu 3.3 la sută și respectiv 5 la sută în perioada 14-27 iunie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi prețuri plafon la benzină cu 3.3 la sută mai mici decît cele în vigoare anterior, iar la motorină cu 2.5 la sută. Prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 a fost stabilită de ANRE pentru perioada 28 iunie - 11 iulie la nivel de 16.02 lei pentru un litru, iar la motorină de 13.61 lei, informează MOLDPRES.

În intervalul 16-30 mai, benzina și motorina s-au ieftinit cu 4,7 la sută și respectiv 4,1 la sută, iar în perioada imediat următoare prețurile la carburanți s-au redus cu 2,6 și 3 la sută.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, cînd operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Preţul petrolului a continuat să scadă pe 27 iunie, în pofida scepticismului afișat de experți privind eforturile țărilor membre ale OPEC și altor state de a reduce supraoferta de petrol de pe piața internațională. Cotația Brent a petrolului a coborît în dimineața zilei de astăzi sub 46 de dolari barilul, la o valoare de 45,98 dolari, potrivit RBC Ucraina.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17004934

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!