ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni sînt îndemnați să se abțină de la călătoriile în Coreea de Nord

17:07 | 27.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Cetățenii moldoveni sînt îndemnați să se abțină de la călătoriile în Republica Populară Democrată Coreeană. Atenționarea este făcută și pentru agenții economici din industria turismului, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Agenției Turismului, motivul avertizărilor ar fi faptul că relația bilaterală între Republica Moldova și Republica Populară Democrată Coreeană este temperată din cauza regimului de sancțiuni impus de Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, dar și a pozițiilor promovate de autoritățile acestei țări în materie de securitate regională și globală.

Totodată, în cazul în care cetățenii moldoveni se află deja pe teritoriul acestui stat, aceștia sînt rugați să își anunțe prezența în regiune, prin comunicarea coordonatelor personale la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, pentru a putea fi contactați în situații de urgență. Contactele Centrului de Apel sînt: +373 22 788 722 sau 0800 90990 (de pe telefonul fix).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu este în stare să acorde asistență și servicii consulare de orice fel în statul respectiv. Astfel, fiecare persoană trebuie să fie conștientă de riscurile călătoriilor în Republica Populară Democrată Coreeană, asumîndu-și propria răspundere, întrucît posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în astfel de zone sînt reduse.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!