ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP a înregistrat astăzi peste 130 de încălcări

18:34 | 01.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Conducerea Inspectoratului General de Poliție /IGP/ a anunțat că astăzi a înregistrat peste 130 de pretinse încălcări în timpul scrutinului prezidențial, comunică MOLDPRES.

Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a menționat în cadrul unui briefing că oamenii legii au documentat 13 cazuri de blocare a traseelor către secțiile de vot. „În prezent, accesul către secțiile de votare este asigurat și nu sunt impedimente de deplasare a cetățenilor”, a spus Maxian.

El a adăugat că în a doua parte a zilei a crescut numărul cazurilor de fotografiere a buletinelor de vot. De asemenea, au fost documentate șapte sesizări cu privire la pretinse cazuri de corupere a alegătorilor. În adresa poliției au fost expediate și 48 de sesizări cu privire la transportarea organizată a alegătorilor și au fost depistate10 cazuri de agitație electorală în apropierea secției de votare, 24 de sesizări cu privire la starea de ebrietate a alegătorilor și comportamentul agresiv al acestora, dar și cazuri de nerespectare a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19

Șeful de la IGP a îndemnat observatorii, dar și concurenții electorali să sesizeze direct polițiștii din preajma secțiilor de vot unde au loc încălcări.

Peste 6000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în păstrarea ordinii publice la scrutinul de astăzi.

img20008657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!