ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Duminică, 2/3 din cetățenii țării au votat pentru schimbare

16:55 | 02.11.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Duminică, 2/3 din cetățenii țării au votat pentru schimbare, iar pe 15 noiembrie, când va fi organizat turul doi, vor fi și mai mulți. Declarația a fost făcută astăzi de candidatul PAS, Maia Sandu, după anunțarea datelor preliminare de către CEC. Tot astăzi, alți trei candidați electorali au anunțat că o vor susține în turul doi, comunică MOLDPRES.

Liderul PAS a mulțumit alegătorilor care au ieșit la urne și s-a arătat convinsă că va fi susținută și în turul doi. „Ieri, în Moldova au câștigat oamenii. Au demonstrat că țara noastră se poate uni împotriva hoției și a fărădelegii, că țara noastră se poate uni pentru a înfrunta răul. Avem două săptămâni în față pentru a face această schimbare posibilă”, a opinat Sandu.

Până la ora actuală, foștii candidați electorali Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă au anunțat că o vor sprijini în turul doi și și-au îndemnat electoratul să iasă la vot.

Nu au anunțat pe cine vor sprijini candidații, Renato Usatîi, care s-a plasat pe locul trei în preferințele alegătorilor și Violeta Ivanov, care a fost pe locul patru. Nu s-a expus nici candidatul PLDM, Tudor Deliu.

Conform datelor preliminare CEC, la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova au participat pe 1 noiembrie 1 364 597 de alegători. Niciunul din cei opt candidați înscriși în cursă nu a reușit să acumuleze 51 la sută din voturi, urmând ca în două săptămâni să fie organizat turul doi al scrutinului. Astfel, pe data de 15 noiembrie, pentru fotoliul de șef de stat vor concura candidatul PAS, Maia Sandu și candidatul independent, Igor Dodon.

img20008687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!