ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în dialog cu Alteţa sa Regală Henri, Marele Duce al Luxemburgului

17:53 | 25.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Parcursul european al Republicii Moldova și importanța sprijinului pe care țara noastră îl primește din partea partenerilor au fost printre temele abordate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu Alteţa sa Regală Henri, Marele Duce de Luxemburg, în contextul desfășurării primei Conferințe interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES cu referire la comunicatul Guvernului.

Șeful Executivului de la Chișinău a remarcat că Luxemburgul servește drept exemplu de prosperare pentru Republica Moldova și a accentuat dorința de a aprofunda relațiile bilaterale în mai multe domenii, precum și de a valorifica oportunitățile oferite de țara noastră. 

„Luxemburg este un partener sigur și apropiat al țării noastre. Chiar dacă suntem în diferite părți ale Europei, avem multe în comun, iar Luxemburg trebuie să fie un model de dezvoltare pentru țara noastră”, a declarat premierul.

Interlocutorii au mai discutat despre sprijinul oferit Ucrainei și beneficiile proiectelor umanitare implementate în regiune. 

img24004747

img24004747

img24004747

img24004747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!