ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean invită diaspora din Grecia la o discuție în cadrul vizitei pe care o va întreprinde la Atena

13:56 | 29.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, începe luni, 1 iulie, vizita de lucru în Republica Elenă. Primul eveniment de pe agenda premierului va fi întrevederea cu cetățenii moldoveni, stabiliți în Grecia. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul Republicii Moldova la Atena, Andrei Popov, informează MOLDPRES.

Moldovenii din diasporă sunt invitați luni la Centrul de Cultură „Antonis Tritsis” din Atena. Invitația la discuții a fost lansată de către prim-ministrul, Dorin Recean.

„Dragi moldoveni stabiliți în Grecia, vă invit să avem o discuție luni, 1 iulie, la ora 19:00 (ora locală), cu ocazia vizitei pe care urmează să o întreprind la Atena”, a menționat Dorin Recean.

„Această vizită vrea să înceapă cu concetățenii”, a declarat într-o adresare către moldovenii stabiliți în Grecia ambasadorul Andrei Popov. Diplomatul moldovean a spus că premierul va vorbi diasporei despre ultimele evoluții de acasă și a îndemnat conaționalii să fie activi, să vorbească despre viața lor din Grecia, problemele pe care le înfruntă. „Am vrea să avem un schimb interactiv ca domnul prim-ministru să înțeleagă cât mai bine situația, doleanțele, problemele diasporei noastre din Grecia, cum autoritățile noastre pot veni în întâmpinare, să vă ajute. Vă invităm la această întâlnire, care sunt convins că va fi una de suflet”, a declarat Andrei Popov.

Popov a precizat că aceasta este prima vizită în Republica Elenă a unui prim-ministru moldovean în ultimii 16 ani. Totodată, ambasadorul a oferit și unele detalii din programul vizitei. Dorin Recean va ține un discurs la o conferință internațională, va avea întrevederi cu reprezentanți din conducerea Republicii Elene, precum și cu cu reprezentanți ai mediului de afaceri elen.

În ședința din 26 iunie, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. Intrarea în vigoare a acordului va facilita traficul rutier și va elimina impedimentele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc în cele două țări. Actele vor fi convertite fără necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic, se arată în documentul aprobat de Guvern.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Elenă, se află aproximativ 30.000 de cetățeni moldoveni.

img24004865

img24004865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!