ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din raioanele Soroca, Drochia și Florești

20:01 | 13.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut, astăzi, o întrevedere cu oamenii de afaceri din raioanele Soroca, Drochia și Florești. Discuția cu întreprinzătorii a avut loc la Incubatorul de Afaceri din Soroca și a vizat subiecte cu privire la măsurile întreprinse de autorități pentru a ajuta antreprenorii, programele disponibile pentru aceștia, accesul la finanțare și principalele impedimente pe care le întâlnesc în activitatea lor, transmite MOLDPRES cu referire la comunicatul Guvernului.

Premierul a accentuat că procesul de integrare europeană va veni cu beneficii concrete pentru mediul de afaceri, iar pentru a valorifica piața europeană și a mări volumul exporturilor este necesară creșterea competitivității produselor.

În această ordine de idei, prim-ministrul a sugerat întreprinzătorilor să beneficieze de Programul guvernamental de stimulare a investițiilor „373”, dar și alte programe guvernamentale cum ar fi „PARE 1+2”, programul ,,Start pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, programul „Femei în Afaceri”, Instrumentul de Digitalizare a IMM, dar și programul de promovare a agenților economici la târguri şi expoziții.

Un loc aparte pe harta economică a raionului Soroca îl au afacerile afacerile rurale din industria turismului. Prim-ministrul a specificat că dezvoltarea acestui tip de business este favorizată de multitudinea de obiective turistice din regiune, drumul Chișinău-Soroca, precum și includerea raionului Soroca în rute cultural-turistice transfrontaliere. 

img24004438

img24004438

img24004438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!