ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de drumuri publice naționale au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile

14:59 | 14.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Un număr de 34 de drumuri publice naționale din diverse regiuni ale țării au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile. Pentru înlăturarea consecințelor condițiilor meteo nefavorabile, au intervenit 88 de muncitori rutieri cu aproximativ 37 de utilaje speciale. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a precizat că în prezent nu există drumuri blocate, transmite MOLDPRES.

Echipele de intervenție au efectuat lucrări de curățare și profilare a părții carosabile afectate de acumularea de apă, nămol și pietriș, precum și de îndepărtare a crengilor și copacilor căzuți. Sectoarele vizate sunt Cahul, Taraclia, Căinari, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari, Nisporeni, Orhei, Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Strășeni, Călărași, Soroca, Florești.

În prezent, echipele ASD monitorizează constant situația pe traseele naționale pentru a interveni prompt la necesitate și a asigura circulația în condiții de siguranța și confort. Participanții la trafic sunt îndemnați să respecte semnalizările și recomandările autorităților competente pentru o călătorie sigură.

În ultimele zile, Republica Moldova s-a aflat sub cod galben de instabilitate atmosferică, fiind înregistrate ploi puternice însoțite de vânt. 

 

img24004466

img24004466

img24004466

img24004466

img24004466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!