ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu precizări privind zborul din Erevan spre Chișinău, redirecționat la București

20:13 | 14.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit astăzi cu precizări referitoare la zborul Chișinău- Erevan-Chișinău, despre care presa de peste Prut a scris că a fost redirecționat la București. Instituția a comunicat că „operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu trei zile în prealabil, după cum prevede legislația, iar drept rezultat, acest zbor nu a primit aprobarea necesară”, transmite MOLDPRES. 

„Cu privire la informațiile distribuite de unele surse media, ce vizează anularea zborului Chișinău- Erevan-Chișinău, Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu următoarele clarificări care motivează această decizie: În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară. În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate”, a precizat AAC.

Astfel, potrivit sursei citate, operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu trei zile în prealabil, după cum prevede legislația. „Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară”, a conchis AAC.

Autoritatea Aeronautică Civilă a reiterat necesitatea respectării reglementărilor naționale de către operatorii aerieni.

Presa română a scris astăzi că un avion de pe cursa Chișinău- Erevan-Chișinău, care urma ajungă la Chișinău, a cerut să facă o escală neprogramată la București. Potrivit primelor informații vehiculate în spațiul public, decizia ar fi fost luată după ce un scandal ar fi izbucnit la bordul aeronavei, fiind totodată semnalată o alertă cu bombă, relatează unele surse de informare.

 

img24004478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!