ro
Economie
29 Aprilie, 2025 / 19:34
/ Acum 6 ore

Guvernul a aprobat modificări ce vor aduce mai multă claritate în procesul de fabricare și comercializare a preparatelor și produselor din carne

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, modificări privind cerințele de calitate pentru preparatele și produsele din carne. Proiectul vizează consolidarea cadrului normativ privind compoziția, etichetarea și comercializarea preparatelor și produselor din carne, transmite MOLDPRES.

Proiectul are drept scop ajustarea cadrului normativ la prevederile legislației in vigoare, stabilirea pentru agenții economici a unor cerințe clare de producere și comercializare, excluderea interpretării prevederilor cadrului normativ, care conține prevederi desuete, precum și protecția consumatorului prin oferirea unor produse de calitate.

„Se completează cu noțiuni noi și se operează modificări la anumiți indici fizico-chimici care vor facilita activitatea agenților economici din domeniu. Un alt aspect important este legat de siguranța alimentară. În proiect sunt prevăzute cerințe suplimentare privind sterilitatea produselor conservate, calitatea apei utilizate în procesare, tipurile de materiale permise pentru ambalare ș.a. Astfel, va fi protejată sănătatea publică, în concordanță cu practicile internaționale în domeniul alimentar”, explică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Noile cerințe vor intra în vigoare la trei luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, timp în care producătorii vor avea posibilitatea să își ajusteze etichetele, rețetele și procesele interne. Măsura face parte din efortul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de a moderniza standardele din sectorul agroalimentar și de a spori încrederea în produsele autohtone.