ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție

17:18 | 03.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție. Oficialii au vorbit despre reforma justiției, politicile anticorupție promovate de autorități și provocările hibride cu care se confruntă Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Premierul Dorin Recean a specificat că reforma justiției este cea mai dificilă, dar și fundamentală pentru a atinge progrese pe toate celelalte dimensiuni. În prezent, autoritățile sunt concentrate pe exercițiul de evaluare a integrității judecătorilor și procurorilor, combaterea corupției și transpunerea legislației europene pe segmentul justiției.

„Obiectivul nostru este de a spori capacitățile tuturor actorilor din sistem, de a crește eficiența instanțelor naționale, de a avansa cu optimizarea hărții instanțelor și de a digitaliza procesele din sectorul justiției. Asigurarea supremației legii este esențială pentru toți cetățenii, oamenii de afaceri și pentru a spori atractivitatea investițională a țării”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, Comisarul european pentru justiție a felicitat autoritățile pentru finalizarea procedurii de selectare a unui nou procuror general și a dat asigurări privind sprijinul său personal și de expertiză al Uniunii Europene în procesul de reformare a justiției.

Cei doi oficiali au mai discutat despre necesitatea consolidării eforturilor tuturor statelor europene în lupta cu propaganda și influența rusească, în mod special în perioadele electorale. 

img24004156

img24004156

img24004156

img24004156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!